Staffan Widstrand masterclass

Staffan Widstrand masterclass

Staffan Widstrand

Masterclass “Ten Nature Photography Tips, plus another eleven…”

Naast een lezing in het hoofdprogramma op zaterdag 10 november zal Staffan ook een masterclass geven op de zaterdag.

De Zweed Staffan Widstrand, geboren in 1959, is al zijn hele leven gegrepen door de natuur en fotografie. Het is dan ook niet gek dat hij eerst beeldredacteur werd en later reisleider en organisator van natuurreizen. Maar inmiddels is Staffan al bijna 30 jaar fulltime zelfstandig natuurfotograaf. Nikon Ambassador sinds 1997 en National Geographic Explorer sinds 2009. Door het toonaangevende magazine Outdoor Photography is hij uitgeroepen tot een van ‘s werelds meest invloedrijke natuurfotografen. Dit zegt ook iets over zijn drive en ambities. Staffan gaat voor het grotere plaatje, en niet voor de korte termijn publiciteit.

Hij won talloze prestigieuze prijzen. Om er eens een paar te noemen, 11 keer in the Wildlife Photographer of the Year competitie, 5 keer in the European Wildlife Photographer of the Year, 9 keer in the Emirates Wildlife Photographer of the Year, hij was ”Nature Photographer of the Year” in Zweden en won 4 keer de titel  “WWF Panda book of the Year” . Kortom, iemand om rekening mee te houden! Maar zijn palmares kent nog meer hoogtepunten. Zo is hij een van de “founding fellows” van de   ”International League of Conservation Photographers, (ILCP)”, maar het meest belangwekkende is wellicht wel zijn bijdrage aan het megaproject  ”Wild Wonders of Europe”, wat tot op de dag van vandaag meer dan 800 miljoen mensen in aanraking heeft gebracht met de schoonheid van de Europese natuur. Maar nu gaat hij verder en is volop betrokken bij het project Wild Wonders of China. En we zijn er maar wat trots op dat we hem het podium mogen bieden om hier de eerste resultaten van te laten zien!

In 2012 kreeg Staffan Widstrand de Gouden Wimpel, de hoogste onderscheiding van de Nederlandse Postcodeloterij. Hij was jurylid in vrijwel alle denkbare fotocompetities maar bovenal is hij een begenadigd fotograaf met een geweldig oog voor detail en kleur.  Staffan is niet alleen de afsluiter van het hoofdprogramma, hij zal ook nog een Masterclass verzorgen op het festival. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats! Alleen al de presentatie van Staffan Widstrand is een reden om het weekend van 10 & 11 november vrij te houden en af te reizen naar Nature Talks! 

“Ten Nature Photography Tips, plus another eleven…”

A straightforward go-through of my best tips for any nature photographer.  Subjects like:
  • How to become a professional photographer
  • Pro tips about survival as a photographer
  • How to change from hobby to profession
  • Things to think about, things to try to avoid, things to absolutely do or to decide about which way around
  • Digital and technical issues, attitude issues, ethical issues, tactical issues
Some of it for beginners, and more for the more seasoned shooters, there will be things for everyone interested in nature photography.

www.staffanwidstrand.se
www.wild-wonders.com
www.wildwondersofchina.com

Leon Baas -macrofotografie

Leon Baas -macrofotografie

Leon Baas

Een kijkje nemen in de wereld van insecten, de zon zien opkomen door de ogen van een sabelsprinkhaan of het nachtelijk leven aanschouwen vanuit het standpunt van een pissebed? Dat kan als je Leon Baas heet. Leon creëert illusies zoals niemand anders dat kan. Deze meester van de macrofotografie geeft een lezing over rode bosmieren in het hoofdprogramma van Nature Talks op zaterdag 10 november.

Maar wat nog mooier is is dat Leon ook een masterclass geeft over het maken van die foto’s, het creëren van die illusies…. Deze flitsende fotograaf laat je zien wat de gedachten zijn achter zijn foto’s en hoe hij er toe komt ze zo te maken. Daarbij geeft hij tips en trucs om daarmee te experimenteren. Hoe verzorg je achtergrond licht, hoe moet je flitsen en het toch natuurlijk laten lijken, wat moet je doen als die mieren je bijten? Kortom, een fantastische kans om te leren van de meester zelf en hem de kleren van het lijf te vragen! 

www.facebook.com/leon.baas.7
www.leonbaasphotography.com

 

Keith Wilson – Fotoboek maken en uitgeven

Keith Wilson – Fotoboek maken en uitgeven

Keith Wilson

 

Keith Wilson is de mede-oprichter van Photographers Against Wildlife Crime™, een groep van 24 fotografen en fotojournalisten die samenwerken om hun hoog geprezen fotowerk te gebruiken om illegale handel in wilde dieren of dierproducten wereldwijd aan de kaak te stellen. Keith is een fotoredacteur en schrijver die heeft samengewerkt met Europa’s grootste natuurfotografen en met hen diverse boeken en foto exposities heeft gerealiseerd.  Hij is verder bekend van zijn interviews in diverse Britse en Europese tijdschriften met topfotografen als Jim Brandenburg, Brent Stirton, Sebastiâo Salgado, Frans Lanting, David Lloyd, Jasper Doest, Audun Rikardsen, Ami Vitale, Steve Winter en de onvergetelijke Britta Jaschinski.

 

Keith is een specialist in het editen van de beste kwaliteit boeken over natuurfotografie. Zo heeft heeft hij de bijzonder hoog gewaardeerde coffee table boeken Remembering Elephants en de opvolger Remembering Rhinos, gemaakt, uitgegeven in de herfst van vorig jaar. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is was hij eerder de editor van Amateur Photographer magazine, de oprichter van Outdoor Photography,  Black + White Photography and Wild Planet,  het eerste maandelijkse digitale magazine ter wereld dat zich helemaal op natuurfotografie richt.

 

En deze man komt een masterclass geven over hoe je dat doet, een fotoboek uitgeven. Waar je op moet letten, waar liggen de voetangels en valkuilen, maar bovenal, wat zijn de mogelijkheden en kansen? Heb je de ambitie om meer te doen met je foto’s dan ze op facebook en insta knallen? Dan moet je bij deze masterclass aanschuiven. De kans om zo’n kanjer te spreken komt niet elk jaar voorbij…

 

www.facebook.com/keith.wilson.5203
www.keithwilsonmedia.com

 

Theo Bosboom – Fotograferen met ambitie én plezier

Theo Bosboom – Fotograferen met ambitie én plezier

Masterclass: Fotograferen met ambitie én plezier

Ambitieuze natuur- en landschapsfotografen hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Nog nooit was de concurrentie zo moordend groot en nog nooit was het zo lastig om op te vallen met je foto’s. Alles is al een keer door iemand anders gefotografeerd, toch? En op social media en bij fotowedstrijden lijkt het soms wel alsof anderen altijd veel mooiere omstandigheden hebben en veel succesvoller zijn met hun foto’s. Dit alles kan wel eens frustrerend zijn en voor sommigen zelfs het plezier in de natuurfotografie aantasten.

Hoe kun je nu proberen stappen te blijven maken met je fotografie, zonder dat je heel geforceerd te werk gaat om maar op te vallen en zonder dat je je plezier en jezelf kwijt raakt? Dat is niet makkelijk, net zo min als het makkelijk is om een succesvolle topsporter te worden of een succesvolle schrijver. Tegenwoordig gaat het niet meer zo zeer om technische vaardigheden, maar om dingen als originaliteit, eigenheid, visie, inhoud en zeggingskracht. Dingen die veel lastiger te leren zijn en die niet met wat trucjes snel verbeterd kunnen worden. Helaas … of misschien juist gelukkig. Toch kun je ook op deze vlakken wel degelijk dingen leren en jezelf ontwikkelen. In deze intensieve en inspirerende masterclass krijg je hiervoor tips aangereikt, worden spiegels voorgehouden en word je uitgedaagd om te ontdekken wat voor jou belangrijk is in je fotografie.

Biografie Theo Bosboom

Theo Bosboom is inmiddels al 5 jaar professioneel landschaps- en natuurfotograaf, na een eerdere carrière als jurist. Zijn beelden verschijnen geregeld in bekende tijdschriften als National Geographic (NL editie) GEO, BBC Wildlife magazine en Outdoor Photography en zijn vaak onderscheiden bij prestigieuze fotowedstrijden, zoals Wildlife photographer of the year, European Wildlife photographer of the year, de Zilveren camera en de Fred Hazelhoff award van Nature Photographer of the Year contest. Theo’s missie is om te tonen hoe mooi, belangrijk, complex en fascinerend de natuur is, in eigen land en daarbuiten d.m.v natuurfotografie. Theo richt zich vaak op de details in de natuur en weet vaak te verrassen met een nieuwe blik of aanpak.

Theo Bosboom geeft zowel op zaterdag 10 en zondag 11 een 2 uur durende exclusieve masterclass tijdens de pauze van het hoofdprogramma. Daarnaast zal Theo ook een lezing geven in het hoofdprogramma. Koop in de ticketshop snel je kaartje voor deze unieke masterclass en voorkom teleurstelling.

www.theobosboom.nl