Reisbegeleider Marco Gaiotti

Marco Gaiotti is geboren in 1983 in Genua en in het dagelijks leven professor, in de wintermaanden skileraar in het noorden van Italië en familie in Nederland. In 2007 ontdekte hij, bijna bij toeval, de wilde omgevingen van Zuid-Afrika, en daarmee was de passie voor natuurfotografie geboren. Elk jaar verkent hij de meest extreme gebieden van onze planeet.

In 2009 bracht hij een maand door in Alaska. Hij kampeerde daar in het wild en observeerde daar de ongerepte natuur en de spectaculaire landschappen. Uit deze ervaring groeit de wens om de passie voor natuurfotografie een professionelere toon te geven. In het najaar van 2013 neemt hij deel aan een expeditie naar de Svalbard-eilanden en verblijft hier een paar dagen voor de poolnacht. De resultaten van dit fotografische avontuur blijken van grootste kwaliteit en verschijnen vervolgens in de belangrijkste internationale kranten, waaronder een full spread afdruk in ‘The Guardian’.

De laatste jaren is zijn stijl meer georiënteerd op de naturalistische fotografie. De foto’s zijn een krachtige combinatie van flora en fauna, waardoor ze geladen zijn met betekenis: je twijfelt gewoon of het onderwerp nu het dier of zijn omgeving is.

Marco Giaotti won, geheel terecht, enkele grote prijzen in de belangrijkste internationale natuurfotografiewedstrijden: De SONY WPA (Open Shortlist), Nature’s Best, Windland Smith Rice International Awards, Memorial Maria Luisa. Andere prijzen werden behaald op Asferico, GDT Europese fotograaf van het jaar, Montphoto, Oasis, Glanzlichter, SIPA, Global Arctic Awards en Nature Photographer of the Year.

Voor wie het 4e Nature Talks Photo Festival in Ede heeft bezocht zal Marco geen verrassing meer zijn. Wat een verbluffende natuurfoto’s maakt deze internationale topper. Hij vind het geweldig om mensen te laten kennismaken met de natuur en leert fotografen maar al te graag hoe je die ene shot maakt op de meeste fotogenieke bestemmingen. We zijn dan ook erg blij dat Marco exclusief voor Nature Talks fotoreizen gaat begeleiden naar geweldige plekken.

Marco Gaiotti 500px
Marco Gaiotti Facebook

 

Komende fotoreizen Marco Gaiotti

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Andere fotoreizen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.