Henkjan Kievit dagvoorzitter

 

Henkjan Kievit zal op 10 en 11 november al weer voor de derde keer de dagvoorzitter zijn tijdens het hoofdprogramma in de Schouwburg.

Henkjan Kievit (1963) woont in Overboeicop, Schoonrewoerd en is freelance natuur- en landschapsfotograaf, zelfstandig interim (project)manager en nu dus ook de dagvoorzitter.

Geboren en getogen tussen de Lek en de Linge heeft Henkjan altijd rondgezworven in het rivierengebied met zijn weilanden, grienden, rivieren en bosjes. Hier is hij op zijn 12e jaar begonnen met fotograferen. Eerst alleen vogels en landschappen, maar al snel kwamen daar andere onderwerpen bij. Na een specialisatie in vlinders en macrofotografie heeft hij zich gericht op natuur- en landschapsfotografie in de breedste zin van het woord en over de hele wereld. Hij verzorgt workshops, fotoreizen, geeft lezingen en is tegenwoordig medeorganisator van Nature Talks.

Verder is Henkjan geen onbekende in het werkveld van de natuurbescherming. Voordat hij zijn eigen bedrijf oprichtte was hij directeur van De 12 Landschappen, Regiodirecteur Zuid van Staatsbosbeheer en heeft hij bij Natuurmonumenten tal van commerciële activiteiten opgezet.

Met Henkjan hebben wij iemand in huis met kennis van zaken, hij is een vlotte en makkelijke spreker maar heeft zeker ook een dosis humor. Een mooie mix van kwaliteiten! De mensen die in het verleden naar het NVN Festival gingen kennen hem zeker, daar was hij immers ook jaren dagvoorzitter.

Om een beeld te krijgen zijn fotografische werk kun je het best een kijkje nemen op zijn website:
www.vanellusvanellus.com.