Bart Siebelink

Grip op Creativiteit

Hoe ontwikkel je een eigen stijl? Daarover doet Bart Siebelink letterlijk een boekje open met als titel: Grip op Creativiteit. Hoe ontwikkel je een idee? Hoe kom je tot de kern? Hoe maak je een beeld interessant en wanneer weet je dat het goed is? Bart strooit niet met losse tips en anekdotes, maar geeft een samenhangende methode en ontleedt het creatieve proces, gebaseerd op diepere inzichten die in het kunstonderwijs al langer worden toegepast. Het boek is kraakhelder over hoe creativiteit werkt, zonder dat het zijn magie verliest. Als lezer, luisteraar word je behoorlijk uitgedaagd.

Weinig mensen kunnen zo raak feedback geven op natuurfoto’s als Bart Siebelink. Hij zegt vaak net die dingen die je zelf nooit goed onder woorden wist te brengen. Dat vermogen ontwikkelde hij tijdens zijn docentschap aan de kunstacademie (Willem de Kooning Academie, Rotterdam). Afkomstig uit een onderwijsfamilie, geeft niets hem meer voldoening dan creativiteit bij anderen tot bloei te brengen. Daarom schreef hij hierbij het boek waar hij altijd naar heeft gezocht.

Als fotograaf streeft Bart naar vernieuwing. Zijn foto’s vallen regelmatig in de prijzen bij (inter)nationale wedstrijden en zijn gepubliceerd in tal van boeken en tijdschriften. Eerder schreef hij samen met Edo van Uchelen het Handboek Natuurfotografie. De laatste jaren richt hij zich steeds sterker op creatieve verdieping, waarvoor hij mentortrajecten aanbiedt.

Mentornatuurfotografie.nl