Bob Luijks

 

 

Bob is een fulltime professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit het prachtige Limburg. Vanaf zijn geboorte in 1980 was hij altijd al graag buiten. Eerst om het buiten zijn, later vanuit een interesse over het hoe, wat en waarom. Deze interesse gaat niet alleen uit naar de dieren- en plantenwereld, maar vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je tegenwoordig terug in de foto’s van Bob.

 

 

In de fotografie kun je Bob het best typeren als een duizendpoot. Het fotograferen vormt slechts een vertrekpunt voor alle andere activiteiten en werkzaamheden, zoals het schrijven van tijdschriftartikelen en boeken, het vormgeven daarvan, het overdragen van zijn passie via workshops, fotosafari’s en presentaties. In zijn fotografie is Bob altijd op zoek naar sfeer. Vroege ochtenden vol vocht en subtiele tinten zijn daarbij favoriet.

 

 

 

 

Lezing: Het Landschap van de Lage Landen

 

 

Echte natuur hebben we in de Lage Landen nauwelijks. Werkelijk iedere millimeter van ons land is meermaals op de schop gegaan, ook op de plekken die we vandaag de dag natuur noemen. 17,02 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde. Overal hoogspanningsleidingen, infrastructuur en bebouwing. Toch is ons landschap internationaal volslagen uniek. Professioneel natuur- en landschapsfotograaf Bob Luijks neemt je mee naar de verschillende landschappen. Wat zie je? En wat niet? Aan de hand van vele inspirerende foto’s vertelt Bob het verhaal van het landschap én (uiteraard) de foto.

 

 

Bob zal op zaterdag 11 november een lezing verzorgen in het hoofdprogramma daarnaast op 11 november ook een masterclass geven ‘Filters in natuur- en landschapsfotografie’