Hans Peeters

Hans Peeters kijkt vanaf zijn tiende jaar naar vogels en noemt zichzelf een ‘beetje vogelgek’. Hij kan zich geen dag zonder vogels voorstellen en dat hoeft ook niet. Al meer dan een kwart eeuw werkt hij bij Vogelbescherming Nederland en is hoofdredacteur van het tijdschrift VOGELS. In zijn vrije tijd is hij buiten te vinden met zijn camera, waar hij zich zowel kan verliezen in macro- als in landschapsfotografie. Maar het liefst – hoe kan het anders – fotografeert hij vogels. Ook is hij secretaris van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht. “De ethiek in de natuurfotografie is voor mij een belangrijk aandachtspunt.” Hans Peeters schreef meer dan tien boeken en honderden artikelen over vogels en natuur.

Het Noordelijk gevoel: een zeereis naar Spitsbergen       zaterdag 10 november

Vertrek per boot vanuit Zeeland, via Schotland, Shetlands en Jan Mayen naar Spitsbergen. Met bezoeken aan zeevogelkolonies, turen over zee naar zeezoogdieren en zwerven door het pakijs. Met als apotheose de overweldigende natuur op Spitsbergen met indrukwekkende ‘weinig schuwe’ vogels

Hans zal een lezing geven in het basisprogramma op zaterdag 10 of zondag 11 november. Als je een ticket heb voor het basis- of hoofdprogramma dan kun je ook portfolio review door hem laten doen.

Kip saté     zondag 11 november

We trekken door de jungle van Noord-Sulawesi en bezoeken daar enkele vogelbeschermingsprojecten. Raken onder de indruk van wel twaalf verschillende ijsvogelsoorten. De een al kleurrijker dan de ander. Hier zoogdieren en vogels die nergens anders voorkomen, zoals bijvoorbeeld Sulawesi-spookdiertjes en kuifmakaken. Aansluitend gaan we naar Borneo en staan oog in oog met een van de meest indrukwekkende dieren op aarde, de orang oetan. Een afwisselende presentatie met unieke fotomomenten en belevenissen in Azië. De bakermat van kip saté.