Jasper Doest

 

 

Lezing: Een persoonlijk verhaal over hoe een grote witte vogel mijn fotografie, visie en leven veranderde.

Als WWF-ambassadeur en ‘fellow’ van de International League of Conservation Photographers (ILCP), bedrijft Jasper Doest conservation photography en maakt bijzondere reisverhalen waarin hij altijd op zoek is naar een creatieve invalshoek om een emotionele band met zijn publiek te bewerkstelligen.

Zijn foto’s hebben in de loop van de jaren meerdere onderscheidingen ontvangen en verschenen in tal van internationale tijdschriften en boeken, waaronder National Geographic Magazine, GEO en Smithsonian Magazine. De sublieme foto’s van Jasper laten zien wat er mooi om hem heen is, om ons heen is en waar hij met zijn foto’s in staat is om te onthullen hoe fragiel deze schoonheid is. Zo kan hij het ene moment vertellen hoe prachtig de natuur is en op het andere moment legt hij feilloos uit hoe fragiel alles is. Zijn verhaal kan hij vertellen in een “split-second”, dat ene moment waarin hij de natuur “bevriest” maar ook meer tot leven brengt dan ooit daarvoor.

Jasper is momenteel het grootste NL exportproduct als het gaat om natuurfotografie, de natuurbescherming en haar verhalen, dit allemaal op de bewustwording te vergroten waar hij zo hard voor vecht.

“Door mijn fotografie kan ik een stem geven aan datgene dat vaak worden over het hoofd wordt gezien. Omdat onze toekomst op het spel staat, hebben we mensen nodig om op dagelijkse basis te zorgen voor onze omgeving. We moeten hen op de hoogte brengen van de waarde van de natuur en we moeten het publiek overtuigen om de lokale besluitvormers verstandig te laten kiezen. Onze planeet heeft duurzaamheid nodig. Fotografen kunnen een stem geven aan datgene dat niet voor zichzelf kan praten. Fotografen kunnen verandering in gang zetten. Dat is mijn motivatie en vreugde. Het behoort allemaal in de kracht van fotografie. ”

 

 

www.jasperdoest.com