Maximillian Hornisch (DE)

 

Voor mij heeft de natuur altijd een centrale rol gespeeld in mijn leven. Als jong kind ontdekte ik de omringende flora en fauna samen met mijn ouders, op wandelingen door nabijgelegen bossen en weilanden.

Ik ontwikkelde snel een rationele interesse in de biologische processen die ten grondslag liggen aan het leven. Later, naast de wetenschappelijke drive, werd een artistieke touch toegevoegd. Ik begon de natuur te waarderen als een plaats van rust, een plaats van verlangen en een bron van inspiratie.

Tegelijkertijd kwam fotografie in mijn leven en verbond zich duurzaam met de nieuw ontdekte aspecten van de natuur. Samen bepalen deze twee pilaren mijn leven en drijven me: de natuurwetenschappen en natuurfotografie.

Mijn naam is Maximilian Hornisch en ik ben 22 jaar oud.

De afgelopen 4 jaar heb ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan mijn biochemie studie en in de overige vrije tijd natuurfotografie.

Mijn werk is gepubliceerd in tijdschriften zoals Forum Naturfotografie en Fotoforum en dit jaar had ik het geluk om tot GDT Nature Photographer of the Year 2018 te worden gekozen. 

Website van Maximillian Hornisch