Michel d’Oultremont

Michel d’Oultremont is een gepassioneerde en getalenteerde jonge wildlife fotograaf  (25 jaar). Al in 2014 won hij de BBC Wildlife Photographer of the Year, Rising Star Portfolio Award. Nadat hij dieren in het begin vooral in close-up fotografeerde, neemt hij nu veel meer afstand. Zo kan het dier vrij bewegen door zijn beeld. Ook legt hij steeds minder nadruk op het dier zelf, maar meer op de omgeving. Een gewoon dier op bijzondere wijze vastgelegd, met het mooiste licht. Zijn beelden stralen een sprookjesachtige sfeer uit. Stuk voor stuk kunstwerken. En tijdens zijn lezing ‘Rencontres’ (‘Ontmoetingen’) neemt Michel je mee op avontuur door zijn wereld.

Michel groeide op in een klein dorpje in België. Hij ontdekte zijn liefde voor de natuur al op z’n twaalfde, toen hij konijnen bestudeerde vanuit een boomhut met een verrekijker. Niet lang daarna volgde zijn eerste camera… 

Geduld is een van de belangrijkste eigenschappen om te hebben, volgens Michel. Hij brengt soms uren of zelfs dagen door in een schuilhut om dat ene moment vast te kunnen leggen. Wanneer het dier dan arriveert, wekt dat heel veel emotie op, een intens moment. En het is die emotie die hij vastlegt in zijn tot de verbeelding sprekende foto’s.

Michel zal een lezing verzorgen op zondag 12 november in het hoofdprogramma. Koop nu je tickets.

https://micheldoultremont.com/en/home/