Staffan Widstrand

Masterclass “Ten Nature Photography Tips, plus another eleven…”

Naast een lezing in het hoofdprogramma op zaterdag 10 november zal Staffan ook een masterclass geven op de zaterdag.

De Zweed Staffan Widstrand, geboren in 1959, is al zijn hele leven gegrepen door de natuur en fotografie. Het is dan ook niet gek dat hij eerst beeldredacteur werd en later reisleider en organisator van natuurreizen. Maar inmiddels is Staffan al bijna 30 jaar fulltime zelfstandig natuurfotograaf. Nikon Ambassador sinds 1997 en National Geographic Explorer sinds 2009. Door het toonaangevende magazine Outdoor Photography is hij uitgeroepen tot een van ‘s werelds meest invloedrijke natuurfotografen. Dit zegt ook iets over zijn drive en ambities. Staffan gaat voor het grotere plaatje, en niet voor de korte termijn publiciteit.

Hij won talloze prestigieuze prijzen. Om er eens een paar te noemen, 11 keer in the Wildlife Photographer of the Year competitie, 5 keer in the European Wildlife Photographer of the Year, 9 keer in the Emirates Wildlife Photographer of the Year, hij was ”Nature Photographer of the Year” in Zweden en won 4 keer de titel  “WWF Panda book of the Year” . Kortom, iemand om rekening mee te houden! Maar zijn palmares kent nog meer hoogtepunten. Zo is hij een van de “founding fellows” van de   ”International League of Conservation Photographers, (ILCP)”, maar het meest belangwekkende is wellicht wel zijn bijdrage aan het megaproject  ”Wild Wonders of Europe”, wat tot op de dag van vandaag meer dan 800 miljoen mensen in aanraking heeft gebracht met de schoonheid van de Europese natuur. Maar nu gaat hij verder en is volop betrokken bij het project Wild Wonders of China. En we zijn er maar wat trots op dat we hem het podium mogen bieden om hier de eerste resultaten van te laten zien!

In 2012 kreeg Staffan Widstrand de Gouden Wimpel, de hoogste onderscheiding van de Nederlandse Postcodeloterij. Hij was jurylid in vrijwel alle denkbare fotocompetities maar bovenal is hij een begenadigd fotograaf met een geweldig oog voor detail en kleur.  Staffan is niet alleen de afsluiter van het hoofdprogramma, hij zal ook nog een Masterclass verzorgen op het festival. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats! Alleen al de presentatie van Staffan Widstrand is een reden om het weekend van 10 & 11 november vrij te houden en af te reizen naar Nature Talks! 

“Ten Nature Photography Tips, plus another eleven…”

A straightforward go-through of my best tips for any nature photographer.  Subjects like:
  • How to become a professional photographer
  • Pro tips about survival as a photographer
  • How to change from hobby to profession
  • Things to think about, things to try to avoid, things to absolutely do or to decide about which way around
  • Digital and technical issues, attitude issues, ethical issues, tactical issues
Some of it for beginners, and more for the more seasoned shooters, there will be things for everyone interested in nature photography.

www.staffanwidstrand.se
www.wild-wonders.com
www.wildwondersofchina.com