Theo Bosboom – Shaped by the sea

De Atlantische kust van Europa

Voor zijn nieuwe boekproject Shaped by the sea ging fotograaf Theo Bosboom op zoek naar de ruigste en meest interessante stranden van de Atlantische kust van Europa, van Zuid Portugal tot Noord Noorwegen, zowel bekend als nog totaal onontdekt. Stranden behoren tot de meest dynamische omgevingen op aarde. In deze overgangszones tussen zee en land is alles continu in beweging, onder invloed van de getijden, de golven, de stromingen, de wind en de vaak snel wisselende weersomstandigheden. In Theo´s beelden komen de dynamiek van het strand en de enorme kracht van de zee goed tot uitdrukking. Ook wordt het leven in het gebied tussen eb en vloed mooi in beeld gebracht en toont het boek de grote verscheidenheid aan geologische kenmerken, landschappen en structuren die langs de Atlantische kust te vinden zijn, alles in Theo’s eigen stijl met veel aandacht voor detail. Het project omvat kusten in Portugal, Spanje, Frankrijk, Ierland, Schotland, Noord Ierland, de Faeröer eilanden, IJsland en Noorwegen. In zijn presentatie laat Theo uiteraard de beste beelden van het project zien, maar ook vertelt hij hoe hij te werk is gegaan – met alle ups en downs – en hoe hij regelmatig verrast werd door de zee!

Biografie Theo Bosboom

Theo Bosboom is inmiddels al 5 jaar professioneel landschaps- en natuurfotograaf, na een eerdere carrière als jurist. Zijn beelden verschijnen geregeld in bekende tijdschriften als National Geographic (NL editie) GEO, BBC Wildlife magazine en Outdoor Photography en zijn vaak onderscheiden bij prestigieuze fotowedstrijden, zoals Wildlife photographer of the year, European Wildlife photographer of the year, de Zilveren camera en de Fred Hazelhoff award van Nature Photographer of the Year contest. Theo’s missie is om te tonen hoe mooi, belangrijk, complex en fascinerend de natuur is, in eigen land en daarbuiten. Theo richt zich vaak op de details in de natuur en weet vaak te verrassen met een nieuwe blik of aanpak.

Theo Bosboom geeft naast één lezing in het hoofdprogramma ook op zaterdag en zondag een exclusieve masterclass in de pauze van het hoofdprogramma. Kijk hier voor meer informatie en koop snel je ticket

www.theobosboom.nl