Zoltán Gergely Nagy

Fragile!

Stories from the wilderness of Romania

Roemenië is misschien wel een van de meest bio diverse en rijkste landen in termen van natuurlijke erfgoed in Europa. Van de ruige toppen van de Karpaten tot de enorme rietvelden van de Donaudelta: hier vind je nog oerbossen en ongelooflijke wetlands!

Zoltán Gergely Nagy groeide op in het Roemeense Transsylvanië, en dat heeft bij hem een ​​vroege interesse in biologie aangewakkerd. Uiteindelijk resulteerde dit in een diploma ‘Wildlife and Environmental Photography’ aan de Lancaster University in Blackpool, Engeland.

Na zijn jaren in het buitenland is Zoltán weer teruggekeerd naar Roemenië. Bezorgd over de toekomst van het rijke natuurlijke erfgoed van zijn thuisland, is hij zijn fotografische talent gaan inzetten voor verschillende conserveringsprojecten en het stimuleren van ecotoerisme. Door de schoonheid en diversiteit van de Roemeense natuur bij een groter publiek onder de aandacht te brengen hoopt hij een positieve verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren tot het behoud van al het natuurlijk schoon in Roemenië. En dat is ook wat hij op het Nature Talks Photo Festival komt doen. Kom kijken en luisteren naar Zoltán zijn verhaal. Je zult versteld staan over de schoonheid van zijn foto’s! Hij zal je de ogen doen openen voor de oeroude Roemeense natuurparels! 

Zoltán zijn werk is bekroond in gerenommeerde fotowedstrijden zoals ‘GDT European Wildlife Photographer’, waar hij in 2013 de eerste prijs won in de categorie ‘Birds’. Dat gebeurde vervolgens ook bij het ‘Festival de l’Oiseau et de la Nature ‘, en ‘Hungarian Nature Photographer of the Year’. Verder werd zijn werk gepubliceerd in tijdschriften zoals het internationale World Wildlife Magazine en National Geographic Magazine (Roemeense en Hongaarse edities).

Zoltan-Nagy.com