Reisbegeleider Alice van Kempen

Als tweejarige wist Alice (1967) het al, honden zijn de leukste wezens op aarde. Op vierjarige leeftijd kreeg ze haar eerste fotocamera, het waren voornamelijk honden en andere dieren die ze fotografeerde. Het resultaat zal niet fantastisch geweest zijn, er is namelijk niets bewaard gebleven van haar eerste voorzichtige schreden in de fotografie.

Met de jaren werden de foto’s beter, deze foto’s van met name dieren en natuur zijn wel bewaard gebleven. Na haar schooltijd ging ze werken als allround fotograaf in vast dienstverband. Ook na haar werk ging (en gaat) de fotocamera altijd mee. Als je de leukste baan ter wereld hebt dan werk je namelijk geen dag van je leven. In 1993 kreeg ze haar eerste eigen hond en ging ze zich steeds meer toeleggen op het fotograferen van Man’s Best Friend. Vier jaar later startte ze als zelfstandig kynologisch fotograaf. Toch blijft ze altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, om zichtzelf te blijven vernieuwen, om steeds mooier en beter werk te blijven maken.

Zes jaar geleden bedacht ze een geheel nieuw concept. Een nieuwe tak van fotografie, bij iets nieuws hoort een originele naam: FURBEX. Wie ‘Furbex’ googelt ziet foto’s die ze maakt tijdens de Urban Explores samen met haar Bull Terrier Claire. Samen ontdekken ze verlaten kastelen, villa’s, boerderijen, gevangenissen, ziekenhuizen, eigenlijk alles dat verlaten is. Claire is haar model op plaatsen waar het tapijt is vervangen door mos, waar varens uit de muren groeien, waar een dikke laag stof de achtergelaten bezittingen van de voormalige bewoners bedekt.

Alice voelt zich verbonden met de natuur, zowel in haar eigen omgeving omringd door haar honden maar ook op verlaten plaatsen waar de natuur terugneemt wat oorspronkelijk van haar was of in de Afrikaanse bush. De natuur is haar passie, haar liefde en begrip voor de natuur inspireert haar om constant nieuwe ideeën te bedenken. Veel van deze nieuwe ideeën zijn inmiddels genomineerd en in de prijzen gevallen bij Internationale fotowedstrijden.

Wil je meer weten over Alice neem eens een kijkje op haar website alicevankempen.com

Komende fotoreizen Alice van Kempen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Andere fotoreizen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.