Reisbegeleider Kasper Claes

Kasper uit 1979 is een enthousiast natuurfotograaf, met een passie voor dieren al van kinds af aan. In de loop der jaren heeft hij vele natuurreizen gemaakt in Europa, Azië, Afrika en de Amerika’s. Ook in onze streken is hij graag buiten om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

Hij is een zeer ervaren reiziger en heeft al sinds 2002 ervaring als reisleider, goed voor een kleine 30 begeleide reizen in verschillende continenten. Hij heeft ook jaren communicatietrainingen gegeven voor reisleiders in verschillende talen.

Website Kasper Claes 

Afgelopen Oktober 2019 de reis naar het zuiden van Griekenland, de Peloponnesos gemaakt. Reisleider Kasper Claes was hier
niet eerder geweest omdat hij collega moest vervangen, dus dat was best spannend. Maar uiteindelijk werd het een topreis. Niet alleen wist ik al mijn doelsoorten te fotograferen, ook de prettige sfeer in de groep, mede dankzij onze reisleider, droeg bij aan een geslaagde reis.

De eerste dagen in de omgeving van Gythio vooral insecten, waaronder de fascinerende Europese Bidsprinkhaan, weten te fotograferen. En Kasper vond op een gekende locatie na enig zoeken de imposante Klokschildpad, ook een doelsoort. Daarnaast ook nog 5 voor mij nieuwe soorten vlinders gefotografeerd, waaronder de Kleine Monarchvlinder.

Het spannendste onderdeel van de reis was wel de nachtelijke speurtocht naar de Afrikaanse Kameleon. In twee nachten zoeken vonden we maar liefst 27 stuks in totaal. Die waren te vinden in de bomen langs het strand naast het hotel bij Pylos.
Verder was Kasper ook bereid om samen met mij, terwijl de rest van de groep koos voor een relaxed middagje aan het strand, naar een gekende locatie voor hagedissen in de binnenlanden van de Peloponnesos te rijden. Een avontuurlijke tocht van ruim anderhalf uur die het karakter
van een expeditie had.

Eenmaal op locatie, vonden we ruim 30 stuks hagedissen in twee soorten. Ook een middag om niet snel te vergeten.
Bedankt Kasper!
Dhr W. Verhagen

In oktober 2019 ben ik mee geweest naar Griekenland, naar de Peloponnesos. Onze reisleider, Kasper Claes, was ook nog nooit in dit gebied geweest aangezien hij moest invallen voor zieke collega, maar hij was goed op de hoogte van alle diersoorten en van de vindplaatsen. We hebben veel dieren gezien. Vlinders, sprinkhanen, bijen, wolzwevers, kolibrivlinders, padden, kikkers, hagedissen, slangen, schildpadden. Het hoogtepunt was de Afrikaanse kameleon. Die is ook niet te missen. 😉 We hebben de dieren in alle rust kunnen fotograferen. Ook was er onderweg ruimte om te urbexen. Leuk ter afwisseling. Na dag 5 hadden we ’s avonds een fotobespreking. Het is leuk om te zien wat en hoe anderen hebben gefotografeerd. Zo leer je van elkaar. Kortom, het was een fantastische en veelzijdige reis.
Hartelijke groet,
Marjon

Komende fotoreizen Kasper Claes

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Andere fotoreizen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.