Reisbegeleider Kris De Rouck

Kris De Rouck (1963) komt uit Mortsel, België en werkt bij de afdeling groenbeheer van de  Provincie Antwerpen. Al vanaf jeugdige leeftijd vond hij het fascinerend om in de natuur rond te trekken. En daarbij waren vooral vogels het hoofddoel.

In eerste instantie ging hij vooral met vrienden in België en Nederland op zoek naar speciale soorten, vooral Zeeland was en is daarbij een geliefd doel. Later werden de reizen groter en lagen de bestemmingen verder weg. Europa, Noord Afrika en het Midden Oosten, en zo begon zijn carrière als West Palearctic vogelkijker en twitcher. Inmiddels staat hij al jaren bij de top met momenteel 867 Soorten. Een paar van zijn “vogelhoogtepunten”: de tweede Oosterse Vorkstaartplevier voor Nederland,  Blauwvleugelzanger, Savannahgors, Witkeelgors, Noordse Waterlijster op de Azoren, en in Abu Simbel in Egypte de eerste Treurtortel voor de West Paleartic.

Natuurfotografie

Nadat Kris jaren vogels van dichtbij had bekeken begon het bij hem te kriebelen, hij wilde ze ook fotograferen. Toen hij in 1985 Het vogeleiland Handa in Schotland bezocht was hij verkocht en was er maar één gedachte in zijn hoofd… terug thuis kon hij de camera van zijn broer pakken en  dat was het begin van zijn fotografische avonturen. Nog steeds gaat hij op reis voor zeldzaamheden in het West-Palearctisch gebied, maar nooit meer zonder de camera!

De laatste jaren ondernam Kris tal van fotoreizen om zijn vaardigheden als fotograaf te verruimen. Zo werden er trips naar Spanje, Finland, Spitsbergen gedaan voor zoogdieren. Landschapsfotografie en noorderlicht in Noorwegen en op de Lofoten. Inmiddels heeft hij zijn camera ook buiten Europa gebruikt en ging hij onder andere naar Colombia en op cruise, langs Antartica, South Georgia, Tristan Da Cunha, St. Helena, Ascension en de Kaapverdische Eilanden. Je kunt stellen dat hij inmiddels een bereisd fotograaf is…

Persoonlijk vindt hij nog steeds Scandinavië de place to be omdat je daar de combinatie van landschap, vogels kijken en fotograferen in alle rust het beste terugvind. Veel van zijn foto’s vonden zo ook de weg naar publicaties in magazines, gidsen, boeken, kranten, artikels, of gewoon ter info op het web. Kris is een gedreven vogelaar die het prachtig vindt om mensen iets bij te brengen op het gebied van vogelen en natuurfotografie.

Kris heeft geen eigen website, maar je kan hem wel vinden en volgen op Facebook.

Facebook Kris De Rouck

Komende fotoreizen Kris De Rouck

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Andere fotoreizen

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.