Britta Jaschinski

 

Deze Duitse fotograaf is begin jaren 90 naar Engeland verhuist om de opleiding media en fotografie te studeren. In de 20 jaar na haar studie heeft ze een prijzenkast vol met awards die ze gewonnen heeft met haar aansprekende beelden. Als geen ander weet Britta Jaschinski de ziel van wilde dieren vast te leggen. Haar werk hangt dan ook niet voor niets in gerenommeerde galeries en musea wereldwijd. Op een kunstzinnige manier laat zij de wereld van de natuur zien.

Maar Britta is ook een fotograaf met een missie. Met een aantal fascinerende series zet ze zich in tegen wildlife crime. Op te veel plekken worden wilde dieren niet zo behandeld als zou moeten. De foto’s van fietsende apen, leeuwen in te kleine kooien en dansende beren vertellen het pijnlijke verhaal achter deze nare vorm van entertainment.

Haar verhalen onderzoeken de relatie die we hebben met dieren en benadrukt wat we riskeren om te verliezen. Haar foto’s zijn ontstellend, gruwelijk en soms moeilijk te bevatten en toch ook weer mooi.

In haar laatste serie CRIMES, onderzoekt ze de vraag ‘Wildlife or Commodity?’ In het afgelopen jaar heeft zij geconfisqueerde wildlife items vastgelegd wat mensen proberen te smokkelen over grenzen via bijvoorbeeld vliegvelden om zo geld te verdienen. Jaschinski hoopt de genadeloosheid van het doden om jachttrofeeën, de winst, het illegale circuit door middel van beeld bloot te leggen en te benadrukken want helaas vandaag de dag is dat hard nodig.

Lezing: Wildlife CRIMES

Britta zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zaterdag 11 november.

http://www.brittaphotography.com/