Christian Ziegler

Christian Ziegler is een internationaal bekende fotojournalist geboren in Duitsland en gespecialiseerd in natuurgeschiedenis en natuurwetenschappelijke onderwerpen. Hij levert regelmatig bijdragen aan het tijdschrift National Geographic en is op grote schaal gepubliceerd in andere tijdschriften zoals Geo, Smithsonian en BBC Wildlife.

Christian is tropisch ecoloog en heeft op vier continenten in tropische regenwouden gewerkt. Natuurbehoud is de ultieme motivatie voor al het werk van Christian en hij heeft dan ook met vele NG’s samengewerkt. Hij is ook een van de oprichters van de International League of Conservation Photographers (iLCP.com).

Het werk van Christian is bekroond in de Wildlife Photographer of the Year en de European Wildlife Photographer of the Year competition. In 2008 werd hij geëerd met de Vision Award van de North American Nature Photography Association. Zijn foto van een zuidelijke kasuaris won het natuurgedeelte van de World Press Award 2013, en zijn bonoboverhaal werd in 2014 bekroond met een World Press Award.

Christian Ziegler
Instagram Christian Ziegler