Peter Cairns

Peter Cairns

Peter Cairns
Scotland: A Rewilding Journey

 

Based in the Scottish Highlands, Peter has worked as a nature and conservation photographer and writer for over 20 years, co-founding major conservation communications initiatives such as Tooth & Claw, Wild Wonders of Europe and 2020VISION.

During the past two decades he has helped pioneer Scotland’s nature tourism industry and until recently ran his own photo-tour company. Peter is a serving Board Member of Scottish charity Trees for Life and a Senior Fellow of the International League of Conservation Photographers. In 2016, he founded SCOTLAND: The Big Picture, a social enterprise that creates media to amplify the case for a wilder Scotland.

Website van Peter Cairns

Danny Green

Danny Green

Danny Green

 

 

De foto’s van Danny Green sierden op covers van diverse tijdschriften, wonnen belangrijke prijzen en zijn te bewonderen in verschillende boeken en tijdschriften. Hoewel veel fotografen zich richten op één specifiek onderwerp, is Danny een alleskunner. Insecten, vogels, zoogdieren, reptielen, Danny weet het op een bijzondere manier vast te leggen.

We ontmoetten Danny tijdens Wildphotos in Londen. Met een flinke dosis humor en aanstekelijk enthousiasme gaf hij daar zijn lezing. Deze autodidact kreeg van zijn vader de liefde voor natuur mee en ontwikkelde zichzelf tot een van de grote namen in de natuurfotografie. We zijn dan ook heel blij dat hij dit jaar een lezing geeft tijdens Nature Talks en in 2018 zelfs plaats neemt in de jury van Nature Photographer of the Year (NPOTY).

Een van zijn laatste projecten: de Europese Papegaaiduikers (The Atlantic Puffin). Voor dit project voor National Geographic bezocht hij over een periode van vijf jaar de mooiste gebieden van IJsland, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk om de bijzondere kolonies te volgen en hun leven in beeld te brengen. Het resultaat is adembenemend.

Tijdens de lezing van Danny Green krijg je een unieke blik achter de schermen van dit project. Hoe zorgde hij ervoor dat zijn foto’s voldeden aan de hoge eisen van National Geographic en wat leerde Danny over de iconische Papegaaiduiker? Dit en meer kom je te weten tijdens de inspirerende lezing op zaterdag 11 november.

Naast de lezing van Danny Green, is het ook mogelijk om bij hem een portfolio review te boeken. Tot slot is Danny jurylid van Nature Photographer of the Year. www.naturephotographeroftheyear.com en zal hij een prijs uitreiken aan 1 van tijdens de uitreiking op Nature Talks.

 

 Wekelijks zullen wij nieuwe sprekers aankondigen. Wil je niks missen? Meld je dan nu hier aan voor onze nieuwsbrief en like onze Facebookpagina.