Marco Gaiotti

Marco Gaiotti

Marco Gaiotti

Marco Gaiotti is geboren in 1983 in Genua. In 2007 ontdekte hij, bijna bij toeval, de wilde omgevingen van Zuid-Afrika, en daarmee was de passie voor natuurfotografie geboren. Elk jaar verkent hij de meest extreme gebieden van onze planeet.

In 2009 bracht hij een maand door in Alaska. Hij kampeerde daar in het wild en observeerde daar de ongerepte natuur en de spectaculaire landschappen. Uit deze ervaring groeit de wens om de passie voor natuurfotografie een professionelere toon te geven. In het najaar van 2013 neemt hij deel aan een expeditie naar de Svalbard-eilanden en verblijft hier een paar dagen voor de poolnacht. De resultaten van dit fotografische avontuur blijken van grootste kwaliteit en verschijnen vervolgens in de belangrijkste internationale kranten, waaronder een full spread afdruk in ‘The Guardian’.

De laatste jaren is zijn stijl meer georiënteerd op de naturalistische fotografie. De foto’s zijn een krachtige combinatie van flora en fauna, waardoor ze geladen zijn met betekenis: je twijfelt gewoon of het onderwerp nu het dier of zijn omgeving is.

Marco Giaotti won, geheel terecht, enkele grote prijzen in de belangrijkste internationale natuurfotografiewedstrijden: De SONY WPA (Open Shortlist), Nature’s Best, Windland Smith Rice International Awards, Memorial Maria Luisa. Andere prijzen werden behaald op Asferico, GDT Europese fotograaf van het jaar, Montphoto, Oasis, Glanzlichter, SIPA, Global Arctic Awards en Nature Photographer of the Year. 

Per 1 januari 2020 zal Marco Gaiotti ook als reisbegeleider bij onze fotoreizen betrokken zijn.

Marco Gaiotti 500px
Marco Gaiotti Facebook

Marco Colombo

Marco Colombo

Marco Colombo

 

Lezing: River, sea and mountain treasures

Duik met Marco in een wondere wereld waar je van de ene verrassing in de andere valt. Hij neemt je mee op avontuur en door de intieme beelden geeft hij je het gevoel dat je er zelf een deel van uitmaakt. Zijn camera- en lichtgebruik inspireren en houden de aandacht langer vast omdat er zich een boeiend verhaal voor je ogen afspeelt. Als je je afvraagt hoe hij zulke beelden toch voor elkaar heeft gekregen kan je niet anders concluderen dat daar een flinke dosis kennis en doorzettingsvermogen voor nodig is geweest. Met een titel als ‘rivier, zee en berg schatten’ mag je bij Marco verwachten dat hij je unieke situaties voorschotelt waar je nog niet eerder bij stil hebt gestaan. Zijn gepassioneerde verhalen maken de lezing compleet en na afloop bekijk je de natuur voortaan met hele andere ogen.

Marco Colombo (1988) is een afgestudeerd natuurwetenschapper die liefde voor de natuur met de paplepel kreeg ingegoten. Al jong trok hij er met zijn vader op uit om foto’s te maken van de natuur om hen heen. Hij gelooft dat het geven van lezingen zal bijdragen aan bewustwording en uiteindelijk zal leiden tot de broodnodige bescherming van bedreigde biotopen. Inmiddels heeft Marco al diverse internationale prijzen gewonnen waaronder ‘Wildlife Photographer of the Year’. Of het nu boven of onder water is, hij benadert  zijn onderwerpen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en respect. Dat is goed terug te zien in zijn stijl van natuurfotografie die de dieren in hun habitat laat zien zoals je dat niet gauw zal tegenkomen.

Marco geeft een lezing in het hoofdprogramma op zondag 12 november. Daarnaast zal Marco voor het DuikenInBeeld programma een technisch presentatie mbt onderwaterfotografie, fotografeer jij onderwater of wil je dat gaan doen wees hier dan zeker bij.

http://www.calosoma.it/en