Tony Wu

Tony Wu

Tony Wu

Tony Wu’s levenslange connectie met de zee begon toen hij een kind was. Een krab kneep in zijn teen en het was liefde op het eerste gezicht. Nu hij (enigszins) volwassen is, besteedt Tony het grootste deel van zijn tijd aan het onderzoeken en documenteren van zelden geziene zeedieren en -omgevingen. Hierdoor brengt hij meer dagen op zee door dan hij op het land doet. Tony bezit meer paren vinnen dan hij schoenen!

In de afgelopen jaren heeft Tony het grootste deel van zijn tijd besteed aan de uitdagende bezigheden van het fotograferen van grote walvisachtigen zoals bultruggen, potvissen en blauwe vinvissen. Ook documenteert hij spawning-aggregaties, die in wezen orgies zijn met duizenden op seks beluste vissen.

Voor zijn nieuwste project onderzoekt hij de gevarieerde en diverse mariene-omgevingen van Japan. Deze omgevingen omvatten alles: van tropische tot Arctische omgevingen en de vele unieke habitats daartussenin.

Tony’s filosofie voor het observeren en documenteren van de natuur is vervat in zijn motto ‘ars gratia scientiae’ dat zich vanuit het Latijn vertaalt als ‘kunst omwille van kennis’. Wanneer hij niet op zee is, investeert Tony veel van zijn tijd met het lezen van boeken, artikelen en wetenschappelijke artikelen die relevant zijn voor zijn gekozen onderwerpen. Hij registreert observaties en deelt informatie met onderzoeksvrienden. Tony schrijft ook over de natuur en spreekt vaak in het openbaar en geeft er de voorkeur aan om tijd te investeren in interactie met kinderen.

Tony heeft een aantal prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder de Grote Prijs in de grootste onderwaterfotografiewedstrijd van Japan, de prijs voor het beste boek van het jaar op het Festival of Marine Images in Antibes en de eerste plaats in de categorieën Underwater and Behavior: Mammals van de jaarlijkse Wildlife Photographer of the Year wedstrijd.

Tony Wu
Facebook Tony Wu
Instagram Tony Wu