Jacob Kaptein

Jacob Kaptein

Jacob Kaptein

Jacob mijdt de ongebaande wegen niet. Nog liever wandelt hij van het pad af. De laatste jaren hebben die ontdekkingstochten hem naar verre uithoeken in de wereld gebracht, voortgedreven door een niet te bevredigen nieuwsgierigheid. Graag stelt hij de ‘waarom’ vraag of steekt hij zijn neus net wat dieper in de zaken. Deze attitude is terug te zien in zijn fotografie. Zijn foto’s laten het karakter en de veelzijdigheid van zijn onderwerpen op esthetische wijze tot leven komen. Met zijn fotografie beoogt Jacob mensen in contact te brengen met de natuur. Wanneer er verbinding is, leidt dat tot een betere omgang met elkaar en de wereld.  

Zijn droom was om de trans-Aziatische route te bereizen, al liftend. In mei 2018 stak hij zijn duim in de lucht en werd die droom werkelijkheid. Negen maanden later eindigde hij in Myanmar. Onderweg werd menigmaal de camera uit de tas getrokken om bijzondere ontmoetingen met mens en natuur vast te leggen. Hij neemt je mee over de Kazachstaanse steppe, naar het warme hart van de Kyrgystaanse bevolking, over het uitgestrekte Tibetaanse plateau, naar de Zuidoostelijke jungles. 

Jacob Kaptein heeft op jonge leeftijd al nationale en internationale bekendheid verworven met zijn werk als natuurfotograaf. In 2016 werd hij uitgeroepen tot de winnaar van ‘The National Geographic Nature Photographer of the year’. Daarnaast heeft hij een scala aan publicaties in gerenommeerde tijdschriften op zijn naam staan, waaronder National Geographic en National Geographic Traveler. 

De presentatie die hij gaat geven komt met een verrassende toevoeging, we verklappen niks maar het is mega gaaf. 

JacobKaptein.nl

Arend Spaans

Arend Spaans

Arend Spaans

Focus, Bracketing & Stacking

Om verschillende redenen is Olympus een uitstekend merk voor macrofotografie.

Olympus Visionary Arend Spaans legt uit hoe hij werkt met Focus-Stacking en Focus-Bracketing. Een functie waarmee je meer scherptediepte kan behalen in je macro of extreme macroshots, zonder dat de achtergrond mee gaat spelen in het beeld. Dit kan in-camera of handmatig, en beiden worden tijdens deze lezing uitgelegd, ondersteund met beelden uit Arend zijn portfolio.

Ontdek waarom Arend Spaans al jaren enthousiast is over Olympus en de fotografische vrijheid die hij ervaart bij het gebruik er van.  Bezit je geen Olympus camera maar ben je wel geïnteresseerd in Stacking & Bracketing? Dit kan ook op andere manieren, maar die zijn veel omslachtiger. Arend zal dit toelichten in zijn presentatie.

Kom kijken en luisteren naar zijn verhaal en laat je inspireren op zaterdag 9 november om 10.00 uur in Theater Azure .

Mocht je nadien nog met Arend van gedachte willen wisselen of een vraag aan willen stellen? Arend is buiten de lezing ook te vinden op de Olympus stand en staat je graag te woord.

ArendSpaans.nl

Ronald Peeters

Ronald Peeters

Ronald Peeters

Ronald Peeters heeft zich al vanaf zijn prille jeugd sterk verbonden gevoeld met de hem omringende natuur. Naast docent biologie is hij inmiddels zo’n tien jaar gepassioneerd natuurfotograaf. Kunstzinnige natuurfotografie biedt hem de mogelijkheid om zijn geraaktheid door Moeder Natuur op creatieve wijze zichtbaar te maken. Zijn fascinatie
voor de lichtwereld van de mossen geeft geleid tot de expositie Mystic Lights, mossen in een ander daglicht’, waarmee hij o.a. heeft geëxposeerd in Natuurmuseum Brabant Tilburg (2015), Kasteel Groeneveld Baarn (2016) en in Slot Zeist (2016). Als vervolg op deze expositie is Ronald vanaf 2016 beeldverhalen-in-muziek gaan maken, die hij presenteert onder de titel Fluistering der muzen. In deze beeldverhalen staat verwondering centraal.

Laat je verrassen en meenemen in een ervaring: Fluistering der muzen is verstillend, adembenemend en wonderschoon.

Op zaterdag laat Ronald onder andere een compilatie zien van Levenslicht, lofzang op de mikrokosmos: een mystieke reis in de magische, surrealistische lichtwereld van de mossen. In Goose Gathering maakt hij ons middels figuratieve beelden deelgenoot van ontwakende Canadese ganzen. Met FeatherLight geeft hij een inkijkje in de serene wereld van drijvende ganzenveertjes.

Op zondag laat Ronald Momentum zien, een beeldverhaal-in-muziek vol mystiek impressionisme: verstillende winterbeelden van besneeuwde bomen, lentezacht licht bij waterspiegelingen, lichte briesjes en rimpelingen in het water. In dit project heeft Ronald samengewerkt met Nederlands jazz-pianist Jeroen van Vliet: zijn muziek is via
improvisaties op de beelden tot stand gekomen!

Deze lezing is te volgen met een hoofd-en basisprogramma ticket.
www.leveninverwondering.com

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Wildlife Finland

Peter van der Veen werkt in het dagelijks leven als lichttechnicus en weet dus alles van een goede belichting, maar het liefst gebruikt hij die kennis voor zijn grote passie natuurfotografie. Hij is dol op en zeer bedreven in het maken van  portretjes van (grote) zoogdieren en vogels. 

Hij heeft absoluut zijn hart verloren aan Finland, als hij zou kunnen zou hij daar het hele jaar doorbrengen en dan bij voorkeur in een fotohut. Niet voor niets is hij dan ook een van onze fotografen/reisleiders op de reizen naar dit mooie fotoland.

In zijn presentatie zal Peter uitgebreid vertellen over de fotohutten in Finland. Hij laat graag zien waar zijn inspiratie vandaan komt en waar zijn passie ligt. Een lezing die je zeker niet mag missen als je van intieme dierportretten houdt.

petersmoments.nl.

Roelof Molenaar

Roelof Molenaar

Roelof Molenaar

Woonachtig in ‘t Gooi met als passie vogelfotografie. Roelof begon met het fotograferen van landschappen en macrofotografie. Uiteindelijk blijkt zijn passie toch te liggen in het fotograferen van vogels, die hij zo mooi mogelijk in hun natuurlijke omgeving en als het even kan met actie in beeld probeert te brengen. Hij gaat vrijwel altijd projectmatig te werk. Dit betekent dat hij een onderwerp kiest, en daarna het maximale er probeert uit te halen.

Roelof zal tijdens zijn presentatie niet alleen mooie beelden van vogels laten zien. Ook zal hij vooral vertellen hoe hij te werk gaat en hoe de verschillende beelden tot stand gekomen zijn.

Roelof heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen. Zo won hij de Roots fotowedstrijd in 2010 en in 2019, maar hij viel ook in de prijzen bij de BPOTY, Namur photo festival, Groene Camera, Vogelwarte, Argus en Lowland

Roelofmolenaar.nl
Roelof Molenaar Facebook