Bartosz Strozynski

Bartosz Strozynski

Bartosz Stróżyński

Lezing: Underwater obsession

Wanneer je naar de natuurfoto’s kijkt van Bartosz Strozynski dan lopen de koude rillingen over je rug. Is het niet vanwege het feit dat hij in ijskoude arctische wateren heeft gelegen om, onder andere, ijsberen, beluga’s of zeeluipaarden te volgen en vast te leggen op de gevoelige plaat, dan toch wel omdat hij op zeer korte afstand het verborgen leven van alligatoren in beeld heeft gebracht. Dat kenmerkt Bartosz, hij wisselt met ogenschijnlijk gemak tussen diverse ruige omstandigheden om beelden te maken zoals hij ze vooraf heeft gevisualiseerd. Kies de geschikte kledij en laat je mee onderdompelen in de extreme onderwater avonturen zoals Bartosz die heeft beleefd.  

Bio

Om in natuurtermen te blijven kan je Bartosz Strozynski het beste omschrijven als een heuse duizendpoot. Hij is bekend als natuurfotograaf die zijn roots heeft in Polen. Maar daarnaast is hij filmmaker, componist, teksttschrijver, performer, auteur en producer van verschillende multimedia projecten die hij, notabene, zelf heeft opgestart. Bartosz laat daarmee zien dat hij niet in hokjes denkt en dat komt tot uiting in zijn werk. Een goed gevulde prijzenkast, met aansprekende awards, laat zien dat hij uitblinkt in zijn hele scala aan activiteiten en projecten.

Bartosz zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zaterdag 11 november en ook een technische lezing voor duikers in de DuikenInBeeld zaal op zondag 12 november.