Lex van den Bosch

Lex van den Bosch

Lex van den Bosch

Op mijn balkon volgde ik Jaap, een lieveheersbeestjeslarf die zich op mijn bieslookplantje ontwikkelde tot volwassen kever. Als bioloog en fotograaf kon ik het niet nalaten dit proces in beeld te brengen. Met de macrolens uiteraard. Jaap bleek een bron van inspiratie om verhalen te vertellen en stond garant voor een enorme berg macroplezier. Ook leerde hij me dat je echt niet altijd ver van huis hoeft om interessante foto’s te maken. Je eigen balkon of tuin – of het parkje om de hoek – kan een ongemeen boeiende plek zijn om veranderingen in de tijd te volgen. En je kunt er regelmatig terugkomen, desnoods elk uur! Ideaal om het technisch lastige genre van de macrofotografie een beetje onder de knie te krijgen.

Eenmaal meer ervaren, ga je beter beslagen de wei in. In het tweede deel van mijn presentatie neem ik je nog even mee naar de Balkan. Een van mijn favoriete regio’s: licht- exotisch en een mekka voor macrofotografen. Nergens in Europa vind je zoveel soorten bij elkaar in een weide, of je nou naar Bulgarije, Albanië of Griekenland gaat. Maar die soortenrijkheid heeft natuurlijk een oorzaak. Een daarvan is het extensieve landgebruik door de bewoners, vooral in de bergen…

Op zaterdag 10 november spreekt Lex in het basisprogramma namens Fotoreizigers.

Adrian Steirn

Adrian Steirn

Adrian Steirn

The Power of Narrative

Binnenkort meer informatie over deze geweldige keynote spreker Adrian Steirn uit Australië. Deze fotograaf en filmmaker gaan wij in de toekomst vaak terug zien in toonaangevende tv-programma’s, foto-exposities, magazines en kranten.
Adrian sluit zaterdag het hoofdprogramma af.

Wij verzekeren je alleen al deze presentatie van Adrian Steirn is een reden om het weekend van 10 & 11 november vrij te houden en af te reizen naar Nature Talks! 

Biography:

Adrian Steirn is a photographer and filmmaker whose passion and knowledge of wildlife has taken him across the globe. Australian born, Adrian has resided in Africa for the past decade since relocating to Cape Town. His work as a conservationist has seen him document rainforests from Brazil to Uganda, mountain ranges of Nepal to the Caucasus, the plains of the Serengeti and beyond. In his capacity as photographer-in-residence for WWF South Africa, Steirn has worked to promote and engage with wildlife conservation, using visual images as a means to stimulate discussion and action around key issues such as poaching.

Adrian’s presentation will give insight into the blurred line of conservation and the power of story.

Facebook Adrian Steirn
Instagram Adrian Steirn
Adriansteirn.com

Jan Vermeer

Jan Vermeer

Jan Vermeer – Spitsbergen, fotografisch paradijs.

 

Spitsbergen spreekt iedere fotograaf tot de verbeelding. Desolate landschappen, ijselijk fraaie details, sneeuw en ijs en niet te vergeten het bijzondere dierenleven. Vermeer bezocht   Spitsbergen ook in september en april wanneer het veel minder druk is. Want ook hier is het in het hoogseizoen een drukte van jewelste. In september is het vooral kleurrijk vanwege de herfstkleuren. Planten hoe klein ook geven het landschap een oranje-rode gloed. Aan het eind van de winter ligt er nog volop sneeuw. Het magische zachtroze licht is in deze tijd van het jaar adembenemend mooi.

Deze presentatie is in samenwerking met Nordic Vision (fotoreizen).

Kijk hier voor meer informatie en koop snel je ticket

www.janvermeer.nl

Sven Zacek

Sven Zacek

Sven Zacek

Lezing: Diverse Estonia

Als je naar het werk van Sven Zaćek kijkt zie je meteen dat dit een fotograaf is die van zijn onderwerpen houdt. De dieren, of het nou vogels zijn, kikkers, otters of bevers, kijken je aan met een liefdevolle blik. Een gift die niet velen gegeven is…

Sven is inmiddels al weer 13 jaar free lance fotograaf, met een voorliefde wildlife en landschappen. In die 13 jaar heeft ie niet stilgezeten… hij heeft zeven boeken gepubliceerd, honderden artikelen geschreven, workshops gegeven en honderden lezingen gegeven. Daarnaast is Sven ook nog eindredacteur van het Estlandse natuurfotografie magazine LoFo, is hij getrouwd en heeft twee kinderen. Voorwaar een bezige bij 😉

De hoogtepunten uit zijn carrière als fotograaf zijn publicaties in National Geographic, een serie over de Oeraluil, en zijn deelname aan Wild Wonders of Europe, een gigantisch fotoproject van de zweed Staffan Widstrand, die ook op ons festival staat. Daarnaast is Sven al sinds 2008 Nikon ambassadeur.

Met zijn lezing neemt hij ons mee langs alle hoogtepunten van de natuur in Estland. Zoogdieren, vogels, amfibieën, insecten, alles komt voorbij. Wil je in een uur op een intieme manier kennis maken met de Estlandse natuur, kom dan naar de lezing van Sven Zaćek tijdens het Nature Talks Photo Festival!

www.zacekfoto.ee
www.facebook.com/svenzacek

Loulou Beavers

Loulou Beavers

Loulou Beavers

Lezing: meervoudige belichting.

Voor een nieuw boek over meervoudige belichting is Loulou niet alleen in haar archief gedoken, maar is er ook een hele nieuwe serie foto’s gemaakt. Met nieuwe technieken en schilderachtige resultaten.

Meervoudige belichting is het samenvoegen van verschillende foto’s tot één foto. Dat is niet nieuw, voorheen zette men het rolletje vast om zo meerdere belichtingen te doen op één negatief. En ook nu kan dat, hetzij in de camera hetzij software matig in photoshop bijvoorbeeld. Die samengevoegde foto kan bijvoorbeeld een soft focus macro foto zijn van een mooie bloem. Die softe focus  levert ook dromerige foto’s of van bossen waar je ieder moment een elfje verwacht. Maar kan ook abstract zijn en haast niet meer lijken op de werkelijkheid. Of juist impressionistisch, zoals de vroegere schilders/meesters geschilderd hebben. Een uiterst creatieve vorm van natuurfotografie.

Loulou komt op Nature Talks met haar nieuwe boek waarbij je ook de mogelijkheid heb om die te laten signeren.

Bio: het is in 2010 geweest dat ze zich realiseerde dat haar natuurfotografie veel creatiever moest gaan worden. Daaruit is voortgekomen dat ze de natuur op een zo mooi mogelijke manier wil laten zien. Sindsdien is haar fotografie vooral esthetisch, ze wil graag de natuur op een mooie manier laten zien. Ze is een professioneel fotografe en is ze vaste schrijver voor CHIP fotomagazine. Met veel plezier geeft ze lezingen, workshops en organiseert ze fotoreizen naar interessante bestemmingen.

www.facebook.com/loulou.beavers 
www.photo-moments.nl/