Bartosz Strozynski

Bartosz Strozynski

Bartosz Stróżyński

Lezing: Underwater obsession

Wanneer je naar de natuurfoto’s kijkt van Bartosz Strozynski dan lopen de koude rillingen over je rug. Is het niet vanwege het feit dat hij in ijskoude arctische wateren heeft gelegen om, onder andere, ijsberen, beluga’s of zeeluipaarden te volgen en vast te leggen op de gevoelige plaat, dan toch wel omdat hij op zeer korte afstand het verborgen leven van alligatoren in beeld heeft gebracht. Dat kenmerkt Bartosz, hij wisselt met ogenschijnlijk gemak tussen diverse ruige omstandigheden om beelden te maken zoals hij ze vooraf heeft gevisualiseerd. Kies de geschikte kledij en laat je mee onderdompelen in de extreme onderwater avonturen zoals Bartosz die heeft beleefd.  

Bio

Om in natuurtermen te blijven kan je Bartosz Strozynski het beste omschrijven als een heuse duizendpoot. Hij is bekend als natuurfotograaf die zijn roots heeft in Polen. Maar daarnaast is hij filmmaker, componist, teksttschrijver, performer, auteur en producer van verschillende multimedia projecten die hij, notabene, zelf heeft opgestart. Bartosz laat daarmee zien dat hij niet in hokjes denkt en dat komt tot uiting in zijn werk. Een goed gevulde prijzenkast, met aansprekende awards, laat zien dat hij uitblinkt in zijn hele scala aan activiteiten en projecten.

Bartosz zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zaterdag 11 november en ook een technische lezing voor duikers in de DuikenInBeeld zaal op zondag 12 november.

Marijn Heuts

Marijn Heuts

Marijn Heuts

 

Lezing: Kleurloos Afrika

 

Waar je Afrika al snel associeert met een zonovergoten smeltkroes van volle kleuren, laat Marijn je in deze lezing zien dat juist in zwart-wit denken en fotograferen kan leiden tot bijzonder sfeervolle en tijdloze foto’s van Afrikaans wildlife en landschap. Marijn zou Marijn niet zijn, als hij bij zijn foto’s geen tips in trucs gaf over wanneer en waarom zwart-wit de juiste keuze is, en hoe je de omzetting tot zwart-wit aanpakt. Zwart, wit en een heleboel nuances in grijs, maar toch zeker geen kleurloze lezing!

Marijn Heuts (1977) is een natuurfotograaf die net zo lief landschappen fotografeert als dieren, planten en abstracten, maar altijd met een eigen en dikwijls creatieve insteek en gevoel voor licht en compositie. Meestal is Marijn te vinden in de directe omgeving van zijn woonplaats, maar als het even kan reist hij naar de wildernis van zuidelijk en oostelijk Afrika. Behalve in de fotografie, vindt Marijn in het schrijven een manier om zijn gevoel en gedachten in iets tastbaars om te zetten en te delen met de wereld.

Marijn zal een lezing geven in het hoofdprogramma op  zondag 12 november en aansluitend een masterclass B&W.

http://www.destinationanywhere.nl/

Jasper Doest

Jasper Doest

Jasper Doest

 

 

Lezing: Een persoonlijk verhaal over hoe een grote witte vogel mijn fotografie, visie en leven veranderde.

Als WWF-ambassadeur en ‘fellow’ van de International League of Conservation Photographers (ILCP), bedrijft Jasper Doest conservation photography en maakt bijzondere reisverhalen waarin hij altijd op zoek is naar een creatieve invalshoek om een emotionele band met zijn publiek te bewerkstelligen.

Zijn foto’s hebben in de loop van de jaren meerdere onderscheidingen ontvangen en verschenen in tal van internationale tijdschriften en boeken, waaronder National Geographic Magazine, GEO en Smithsonian Magazine. De sublieme foto’s van Jasper laten zien wat er mooi om hem heen is, om ons heen is en waar hij met zijn foto’s in staat is om te onthullen hoe fragiel deze schoonheid is. Zo kan hij het ene moment vertellen hoe prachtig de natuur is en op het andere moment legt hij feilloos uit hoe fragiel alles is. Zijn verhaal kan hij vertellen in een “split-second”, dat ene moment waarin hij de natuur “bevriest” maar ook meer tot leven brengt dan ooit daarvoor.

Jasper is momenteel het grootste NL exportproduct als het gaat om natuurfotografie, de natuurbescherming en haar verhalen, dit allemaal op de bewustwording te vergroten waar hij zo hard voor vecht.

“Door mijn fotografie kan ik een stem geven aan datgene dat vaak worden over het hoofd wordt gezien. Omdat onze toekomst op het spel staat, hebben we mensen nodig om op dagelijkse basis te zorgen voor onze omgeving. We moeten hen op de hoogte brengen van de waarde van de natuur en we moeten het publiek overtuigen om de lokale besluitvormers verstandig te laten kiezen. Onze planeet heeft duurzaamheid nodig. Fotografen kunnen een stem geven aan datgene dat niet voor zichzelf kan praten. Fotografen kunnen verandering in gang zetten. Dat is mijn motivatie en vreugde. Het behoort allemaal in de kracht van fotografie. ”

 

 

www.jasperdoest.com

 

Daan de Vos

Daan de Vos

Daan de Vos

Lezing: Jij hebt wel mazzel

Als je wilt leren hoe je je slagingskans op een mooie macrofoto verhoogt, kom dan naar de prestatie “Jij hebt wel mazzel” van macrofotografiespecialist Daan de Vos. Hij laat je zien dat een mooie foto niet alleen een kwestie van mazzel is. Tijdens de presentatie toont hij je op duidelijke wijze hoe hij te werkt gaat en deelt nuttige tips en tricks met je aan de hand van zijn foto’s.

Voor Daan de Vos (49) is fotografie een hobby, maar dan wel een met veel passie. In het dagelijks leven is hij anesthesiemedewerker in het Amphia ziekenhuis in Breda. Van jongs af aan heeft hij het genieten in de natuur van thuis meegekregen. Tien jaar geleden is hij begonnen met fotograferen, waarbij zijn focus al snel op macrofotografie lag.

Daan is op het gebied van fotografie autodidact. Door het kijken naar foto’s van anderen en door te experimenteren heeft hij een eigen en tevens herkenbare stijl ontwikkeld. Veel van zijn macrofoto’s kenmerken zich door de geringe scherptediepte, de originele invalshoek, de fijngevoeligheid en dramatiek. Daan werkt minutieus en hij heeft veel gevoel voor timing. Hij beschrijft het bedrijven van macrofotografie als volgt: “Voor mij legt de macrofotografie een wereld bloot die voor velen verborgen blijft. Door macrofoto’s te maken laat ik de kijker mee genieten van al dat kleine en de schoonheid hiervan”.

Daan zal een lezing in het basisprogramma op zaterdag 11 november.

Wim Denijs & Sven Broeckx

Wim Denijs & Sven Broeckx

Wim Denijs & Sven Broeckx

Lezing ‘Landschap en Fotograaf een boeiende combinatie?’

Sven Broeckx (30 jaar) is een enthousiaste fotograaf met een voorliefde voor de bergen. Vorig jaar kreeg hij een eervolle vermelding in the Nature Photographer of the Year contest met zijn ‘Ibex at sunrise’. Wim Denijs (61 jaar), loopt al een tijdje mee als landschapsfotograaf. Maar daarnaast fotografeert hij ook graag portretten en architectuur. Het digitale tijdperk heeft de fotografie tot ongekende hoogten gebracht en de concurrentie is zeer groot geworden. Het fotograferen van landschappen vraagt dan ook voorbereiding. In hun lezing ‘Landschap en Fotograaf een boeiende combinatie?’ geven Sven en Wim een aantal handige tips om tot nog betere foto’s te komen.

Beiden heren hebben een passie voor de Scandinavische landschappen. Op deze manier is Northscapes ontstaan, een fotokring die workshops in IJsland, Lofoten en de Faeröer eilanden organiseert voor gelijkgestemde zielen. Aan de hand van foto’s die de sprekers tijdens hun vele omzwervingen hebben gemaakt delen beiden hun kennis.

Sven en Wim geven een lezing op zondag 12 november in het hoofdprogramma.

https://500px.com/svenbroeckx

https://500px.com/wimdenijs