Jacob Kaptein

Jacob Kaptein

Jacob Kaptein

Jacob mijdt de ongebaande wegen niet. Nog liever wandelt hij van het pad af. De laatste jaren hebben die ontdekkingstochten hem naar verre uithoeken in de wereld gebracht, voortgedreven door een niet te bevredigen nieuwsgierigheid. Graag stelt hij de ‘waarom’ vraag of steekt hij zijn neus net wat dieper in de zaken. Deze attitude is terug te zien in zijn fotografie. Zijn foto’s laten het karakter en de veelzijdigheid van zijn onderwerpen op esthetische wijze tot leven komen. Met zijn fotografie beoogt Jacob mensen in contact te brengen met de natuur. Wanneer er verbinding is, leidt dat tot een betere omgang met elkaar en de wereld.  

Zijn droom was om de trans-Aziatische route te bereizen, al liftend. In mei 2018 stak hij zijn duim in de lucht en werd die droom werkelijkheid. Negen maanden later eindigde hij in Myanmar. Onderweg werd menigmaal de camera uit de tas getrokken om bijzondere ontmoetingen met mens en natuur vast te leggen. Hij neemt je mee over de Kazachstaanse steppe, naar het warme hart van de Kyrgystaanse bevolking, over het uitgestrekte Tibetaanse plateau, naar de Zuidoostelijke jungles. 

Jacob Kaptein heeft op jonge leeftijd al nationale en internationale bekendheid verworven met zijn werk als natuurfotograaf. In 2016 werd hij uitgeroepen tot de winnaar van ‘The National Geographic Nature Photographer of the year’. Daarnaast heeft hij een scala aan publicaties in gerenommeerde tijdschriften op zijn naam staan, waaronder National Geographic en National Geographic Traveler. 

De presentatie die hij gaat geven komt met een verrassende toevoeging, we verklappen niks maar het is mega gaaf. 

JacobKaptein.nl

Arend Spaans

Arend Spaans

Arend Spaans

Focus, Bracketing & Stacking

Om verschillende redenen is Olympus een uitstekend merk voor macrofotografie.

Olympus Visionary Arend Spaans legt uit hoe hij werkt met Focus-Stacking en Focus-Bracketing. Een functie waarmee je meer scherptediepte kan behalen in je macro of extreme macroshots, zonder dat de achtergrond mee gaat spelen in het beeld. Dit kan in-camera of handmatig, en beiden worden tijdens deze lezing uitgelegd, ondersteund met beelden uit Arend zijn portfolio.

Ontdek waarom Arend Spaans al jaren enthousiast is over Olympus en de fotografische vrijheid die hij ervaart bij het gebruik er van.  Bezit je geen Olympus camera maar ben je wel geïnteresseerd in Stacking & Bracketing? Dit kan ook op andere manieren, maar die zijn veel omslachtiger. Arend zal dit toelichten in zijn presentatie.

Kom kijken en luisteren naar zijn verhaal en laat je inspireren op zaterdag 9 november om 10.00 uur in Theater Azure .

Mocht je nadien nog met Arend van gedachte willen wisselen of een vraag aan willen stellen? Arend is buiten de lezing ook te vinden op de Olympus stand en staat je graag te woord.

ArendSpaans.nl

Ronald Peeters

Ronald Peeters

Ronald Peeters

Ronald Peeters heeft zich al vanaf zijn prille jeugd sterk verbonden gevoeld met de hem omringende natuur. Naast docent biologie is hij inmiddels zo’n tien jaar gepassioneerd natuurfotograaf. Kunstzinnige natuurfotografie biedt hem de mogelijkheid om zijn geraaktheid door Moeder Natuur op creatieve wijze zichtbaar te maken. Zijn fascinatie
voor de lichtwereld van de mossen geeft geleid tot de expositie Mystic Lights, mossen in een ander daglicht’, waarmee hij o.a. heeft geëxposeerd in Natuurmuseum Brabant Tilburg (2015), Kasteel Groeneveld Baarn (2016) en in Slot Zeist (2016). Als vervolg op deze expositie is Ronald vanaf 2016 beeldverhalen-in-muziek gaan maken, die hij presenteert onder de titel Fluistering der muzen. In deze beeldverhalen staat verwondering centraal.

Laat je verrassen en meenemen in een ervaring: Fluistering der muzen is verstillend, adembenemend en wonderschoon.

Op zaterdag laat Ronald onder andere een compilatie zien van Levenslicht, lofzang op de mikrokosmos: een mystieke reis in de magische, surrealistische lichtwereld van de mossen. In Goose Gathering maakt hij ons middels figuratieve beelden deelgenoot van ontwakende Canadese ganzen. Met FeatherLight geeft hij een inkijkje in de serene wereld van drijvende ganzenveertjes.

Op zondag laat Ronald Momentum zien, een beeldverhaal-in-muziek vol mystiek impressionisme: verstillende winterbeelden van besneeuwde bomen, lentezacht licht bij waterspiegelingen, lichte briesjes en rimpelingen in het water. In dit project heeft Ronald samengewerkt met Nederlands jazz-pianist Jeroen van Vliet: zijn muziek is via
improvisaties op de beelden tot stand gekomen!

Deze lezing is te volgen met een hoofd-en basisprogramma ticket.
www.leveninverwondering.com

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Peter van der Veen

Wildlife Finland

Peter van der Veen werkt in het dagelijks leven als lichttechnicus en weet dus alles van een goede belichting, maar het liefst gebruikt hij die kennis voor zijn grote passie natuurfotografie. Hij is dol op en zeer bedreven in het maken van  portretjes van (grote) zoogdieren en vogels. 

Hij heeft absoluut zijn hart verloren aan Finland, als hij zou kunnen zou hij daar het hele jaar doorbrengen en dan bij voorkeur in een fotohut. Niet voor niets is hij dan ook een van onze fotografen/reisleiders op de reizen naar dit mooie fotoland.

In zijn presentatie zal Peter uitgebreid vertellen over de fotohutten in Finland. Hij laat graag zien waar zijn inspiratie vandaan komt en waar zijn passie ligt. Een lezing die je zeker niet mag missen als je van intieme dierportretten houdt.

petersmoments.nl.

Zoltán Gergely Nagy

Zoltán Gergely Nagy

Zoltán Gergely Nagy

Fragile!

Stories from the wilderness of Romania

Roemenië is misschien wel een van de meest bio diverse en rijkste landen in termen van natuurlijke erfgoed in Europa. Van de ruige toppen van de Karpaten tot de enorme rietvelden van de Donaudelta: hier vind je nog oerbossen en ongelooflijke wetlands!

Zoltán Gergely Nagy groeide op in het Roemeense Transsylvanië, en dat heeft bij hem een ​​vroege interesse in biologie aangewakkerd. Uiteindelijk resulteerde dit in een diploma ‘Wildlife and Environmental Photography’ aan de Lancaster University in Blackpool, Engeland.

Na zijn jaren in het buitenland is Zoltán weer teruggekeerd naar Roemenië. Bezorgd over de toekomst van het rijke natuurlijke erfgoed van zijn thuisland, is hij zijn fotografische talent gaan inzetten voor verschillende conserveringsprojecten en het stimuleren van ecotoerisme. Door de schoonheid en diversiteit van de Roemeense natuur bij een groter publiek onder de aandacht te brengen hoopt hij een positieve verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren tot het behoud van al het natuurlijk schoon in Roemenië. En dat is ook wat hij op het Nature Talks Photo Festival komt doen. Kom kijken en luisteren naar Zoltán zijn verhaal. Je zult versteld staan over de schoonheid van zijn foto’s! Hij zal je de ogen doen openen voor de oeroude Roemeense natuurparels! 

Zoltán zijn werk is bekroond in gerenommeerde fotowedstrijden zoals ‘GDT European Wildlife Photographer’, waar hij in 2013 de eerste prijs won in de categorie ‘Birds’. Dat gebeurde vervolgens ook bij het ‘Festival de l’Oiseau et de la Nature ‘, en ‘Hungarian Nature Photographer of the Year’. Verder werd zijn werk gepubliceerd in tijdschriften zoals het internationale World Wildlife Magazine en National Geographic Magazine (Roemeense en Hongaarse edities).

Zoltan-Nagy.com