Fred Buyle

Fred Buyle

Fred Buyle

Al sinds zijn jeugd is Fred verknocht aan de zee, omdat hij meerdere maanden per jaar op de
zeilboot van de familie doorbracht. Toen hij tien was ontdekte hij een passie die de rest van zijn
leven zou veranderen: freediven, duiken zonder extra lucht. Eerst werd hij duikinstructeur en
leraar freediven, maar later kwam er nog een dimensie bij.

In 2002 begon hij namelijk met het fotograferen van de wonderen die hij onder water zag. Hij
wilde de schoonheid van het duiken, maar ook de prachtige natuur vast kunnen leggen om te
delen met anderen. Daarbij kiest hij, net als bij zijn duikstijl, voor een minimalistische aanpak. Het
enige wat hij nodig heeft is water, een camera en natuurlijk licht. Dat maakt hem tot een
bijzondere fotograaf met een bijna “zen” achtige benadering van de onderwaterfotografie.
Fred werkt samen met talloze teams van mariene biologen, onder andere in Frankrijk, Engeland,
Colombia, Mexico, op de Filipijnen, in Zuid-Afrika en Portugal, die hem helpen bij het vinden van
bijzondere ecosystemen en dieren. Er is bijna geen zee waar hij niet in is gedoken… Hij heeft
vrijwel alle haaien gefotografeerd, inclusief de Witte haai, Hamerhaai, etc. Om de impact op de
omgeving en het ecosysteem te minimaliseren duikt Fred altijd zonder kooi, andere bescherming
etc.

Zijn prachtige werk wordt gebruikt voor talloze natuurbeschermingscampagnes en wordt over de
hele wereld gepubliceerd. Fred ziet de kracht van positieve natuur foto’s als een van de beste
middelen om de natuur(bescherming) onder de aandacht te brengen. Dit is dé kans om deze
topfotograaf op het droge te treffen en van zijn fantastische werk te genieten!Freds werk wordt gepubliceerd in internationale (duik)bladen als National Geographic, Diver, Unterwasser, The New York Times en wordt ook gebruikt door grote merken als Decathlon en Mares, waarvan hij ambassadeur is.

Fred zal een lezing verzorgen in het hoofdprogramma en zondag een leerzame lezing bij de DuikenInBeeld zaal waar hij meer in gaat op technische aspecten van duiken en fotograferen.

www.facebook.com/fredbuyle/
www.instagram.com/fredbuyle

Wim Denijs & Sven Broeckx

Wim Denijs & Sven Broeckx

Wim Denijs & Sven Broeckx

Lezing ‘Landschap en Fotograaf een boeiende combinatie?’

Sven Broeckx (30 jaar) is een enthousiaste fotograaf met een voorliefde voor de bergen. Vorig jaar kreeg hij een eervolle vermelding in the Nature Photographer of the Year contest met zijn ‘Ibex at sunrise’. Wim Denijs (61 jaar), loopt al een tijdje mee als landschapsfotograaf. Maar daarnaast fotografeert hij ook graag portretten en architectuur. Het digitale tijdperk heeft de fotografie tot ongekende hoogten gebracht en de concurrentie is zeer groot geworden. Het fotograferen van landschappen vraagt dan ook voorbereiding. In hun lezing ‘Landschap en Fotograaf een boeiende combinatie?’ geven Sven en Wim een aantal handige tips om tot nog betere foto’s te komen.

Beiden heren hebben een passie voor de Scandinavische landschappen. Op deze manier is Northscapes ontstaan, een fotokring die workshops in IJsland, Lofoten en de Faeröer eilanden organiseert voor gelijkgestemde zielen. Aan de hand van foto’s die de sprekers tijdens hun vele omzwervingen hebben gemaakt delen beiden hun kennis.

Sven en Wim geven een lezing op zondag 12 november in het hoofdprogramma.

https://500px.com/svenbroeckx

https://500px.com/wimdenijs

Jeffrey van Daele

Jeffrey van Daele

Jeffrey van Daele

 

Jeffrey Van Daele was tot september 2015 leerkracht natuurfotografie en Lightroom aan het volwassenenonderwijs in Lokeren (België). Gezien het succes van zijn workshops en de fotoreizen die hij tussen het lesgeven door voor Starling begeleidde, zette hij de stap naar de professionele fotografiewereld. Sindsdien is hij binnen de natuurfotografie een echte allrounder; van macro, landschap en wildlife tot de meer creatievere invalshoeken. Onderwijzen en mensen inspireren blijft zijn grote passie, zowel tijdens zijn workshops en reizen als met de publicatie van zijn Lightroom E-book en meer recent het boek ‘Oog voor beeld’, een fotoboek met heel wat tips en tricks die jouw natuurfotografie een boost kunnen geven.

Lezing: BREEK UIT JEZELF

Heb je het gevoel dat je wat blijft steken in jouw fotografie? Dat je nauwelijks nog vernieuwende en/of creatieve beelden schiet? Tijdens deze inspirerende presentatie toont Jeffrey hoe je jouw oud patroon kan doorbreken en zo diversiteit binnen je portfolio brengt. 

Jeffrey zal een lezing geven in het hoofdprogramma op zaterdag 11 november. Daarnaast zal Jeffrey tevens op zaterdag een masterclass Lightroom geven.

www.jeffreyvandaele.com

Michel d’Oultremont

Michel d’Oultremont

Michel d’Oultremont

Michel d’Oultremont is een gepassioneerde en getalenteerde jonge wildlife fotograaf  (25 jaar). Al in 2014 won hij de BBC Wildlife Photographer of the Year, Rising Star Portfolio Award. Nadat hij dieren in het begin vooral in close-up fotografeerde, neemt hij nu veel meer afstand. Zo kan het dier vrij bewegen door zijn beeld. Ook legt hij steeds minder nadruk op het dier zelf, maar meer op de omgeving. Een gewoon dier op bijzondere wijze vastgelegd, met het mooiste licht. Zijn beelden stralen een sprookjesachtige sfeer uit. Stuk voor stuk kunstwerken. En tijdens zijn lezing ‘Rencontres’ (‘Ontmoetingen’) neemt Michel je mee op avontuur door zijn wereld.

Michel groeide op in een klein dorpje in België. Hij ontdekte zijn liefde voor de natuur al op z’n twaalfde, toen hij konijnen bestudeerde vanuit een boomhut met een verrekijker. Niet lang daarna volgde zijn eerste camera… 

Geduld is een van de belangrijkste eigenschappen om te hebben, volgens Michel. Hij brengt soms uren of zelfs dagen door in een schuilhut om dat ene moment vast te kunnen leggen. Wanneer het dier dan arriveert, wekt dat heel veel emotie op, een intens moment. En het is die emotie die hij vastlegt in zijn tot de verbeelding sprekende foto’s.

Michel zal een lezing verzorgen op zondag 12 november in het hoofdprogramma. Koop nu je tickets.

https://micheldoultremont.com/en/home/