Christian Ziegler

Christian Ziegler

Christian Ziegler

Christian Ziegler is een internationaal bekende fotojournalist geboren in Duitsland en gespecialiseerd in natuurgeschiedenis en natuurwetenschappelijke onderwerpen. Hij levert regelmatig bijdragen aan het tijdschrift National Geographic en is op grote schaal gepubliceerd in andere tijdschriften zoals Geo, Smithsonian en BBC Wildlife.

Christian is tropisch ecoloog en heeft op vier continenten in tropische regenwouden gewerkt. Natuurbehoud is de ultieme motivatie voor al het werk van Christian en hij heeft dan ook met vele NG’s samengewerkt. Hij is ook een van de oprichters van de International League of Conservation Photographers (iLCP.com).

Het werk van Christian is bekroond in de Wildlife Photographer of the Year en de European Wildlife Photographer of the Year competition. In 2008 werd hij geëerd met de Vision Award van de North American Nature Photography Association. Zijn foto van een zuidelijke kasuaris won het natuurgedeelte van de World Press Award 2013, en zijn bonoboverhaal werd in 2014 bekroond met een World Press Award.

Christian Ziegler
Instagram Christian Ziegler

Maximillian Hornisch

Maximillian Hornisch

Maximillian Hornisch (DE)

 

Voor mij heeft de natuur altijd een centrale rol gespeeld in mijn leven. Als jong kind ontdekte ik de omringende flora en fauna samen met mijn ouders, op wandelingen door nabijgelegen bossen en weilanden.

Ik ontwikkelde snel een rationele interesse in de biologische processen die ten grondslag liggen aan het leven. Later, naast de wetenschappelijke drive, werd een artistieke touch toegevoegd. Ik begon de natuur te waarderen als een plaats van rust, een plaats van verlangen en een bron van inspiratie.

Tegelijkertijd kwam fotografie in mijn leven en verbond zich duurzaam met de nieuw ontdekte aspecten van de natuur. Samen bepalen deze twee pilaren mijn leven en drijven me: de natuurwetenschappen en natuurfotografie.

Mijn naam is Maximilian Hornisch en ik ben 22 jaar oud.

De afgelopen 4 jaar heb ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan mijn biochemie studie en in de overige vrije tijd natuurfotografie.

Mijn werk is gepubliceerd in tijdschriften zoals Forum Naturfotografie en Fotoforum en dit jaar had ik het geluk om tot GDT Nature Photographer of the Year 2018 te worden gekozen. 

Website van Maximillian Hornisch